تبلیغات
آشپزی خانگی
آشپزی خانگی

http://mm2h.ir/upload/images/Malaysia/akhbar/%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86.jpg

غذاهای ایرانی را می‌توان در انواع زیر طبقه‌بندی نمود:

  • انواع آش، حلیم، اشکنه، کله جوش
  • انواع آبگوشت و سوپ، شوربا
  • انواع کوکو، کوفته و دلمه
  • انواع فرآورده های لبنیاتی
  • انواع شامی، کتلت و فلافل
  • انواع ته دیگ ها
  • انواع پلو و چلو و پلو مخلوط
  • انواع خورشت و قلیه
  • انواع کباب و جوجه کباب
  • انواع برانی، خوراک لوبیا، عدسی، نرگسی و مسما
  • انواع شیرینی، دسر، و شربت.
  • انواع ترشی و رب و شور و چاشنی
  • انواع ته چین ها
  • انواع ادویه جات و چاشنی های غذایی
  • انواع خوراک سنتی با گوشت، مرغ، میگو و ماهی
  • انواع خوراک با کله، پاچه، دل، قلوه، مغز و سیرابی
صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی بوده‌است که اکنون جایگاه سابق خود را از دست داده‌است. عدسی، حلیم وکله پاچه که تا همین اواخر، صبحانه رایج مردم بسیاری از مناطق ایران بود، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در حلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی (افزایش انرژی‌زایی) است. به دلیل تقاضای زیاد برای این صبحانه کامل، یکی از مشاغل عدسی‌فروشی بود که اکنون تقریباً از بین رفته‌است. البته حلیم فروشی‌های وطباخی‌ها هنوز رونق دارند. خصوصاً در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرند.


یکی از نقاط قوت فرهنگ ایرانی یا سفره ایرانی که به نوعی بیانگر جایگاه هنر و لذت در فرهنگ ایرانی است، غذای ایرانی است. در حالی که همه فرهنگ‌ها به غذا نه تنها به عنوان فراهم آورنده نیازهای فیزیکی بدن، بلکه همچنین به عنوان زمینه‌ای برای لذت ویژه بردن از زندگی نگاه می‌کنند، ولی اهمیتی که فرهنگ ایرانی و بعضی از فرهنگ‌های کشورهای گرم‌تر دنیا بر لذت بیشتر از تغذیه داشتند و دارند موجب شده‌است که غذاهای آنان به نسبت متنوع‌تر و پیحیده‌تر باشد. در زبان فارسی به جایی که غذا در آن صرف میشود " سفره خونه " میگویند . از لحاظ تنوع و پیچیدگی غذاهای ایرانی به غذاهای بعضی از کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا و یونان شبیه‌است. حتی از لحاظ محتوایی به غذاهای یونانی شبیه‌است و به طور مثال کباب‌های ایرانی هم بی شباهت به غذاها و کباب‌های یونانی و ترکی نیست. در حالی که غذاهای ایتالیایی، یونانی، مکزیکی و چینی، جایگاه ویژه خود را در بسیاری از کشورهای جهان پیدا کرده‌اند، به علت سن کم روند مهاجرت ایرانیان، ایرانیان فرصت معرفی غذاهای خود به فرهنگ‌های دیگر را کمتر داشته‌اند.[۲]

از لحاظ شباهت غذایی، خورش‌های ایرانی تا حدی شبیه به غذاهای هندی است، با این تفاوت که در آنها کمتر از ادویه‌های تند استفاده شده است؛ حتی سبک دم کردن پلو هم در آشپزی ایرانی و هندی بسیار شبیه به هم می‌باشد. در کل غذاهای ایرانی در مقایسه با اکثر غذاهای کشورهای غربی، به زمان بیشتری برای آماده سازی نیاز دارد.


آشپزی سنتی : ریزنکته ها و فوت و فن آشپزی - ‏ادویه جات و چاشنی های غذایی - خوراک سنتی با گوشت، مرغ، میگو و ماهی - چلو و پلو و انواع پلو مخلوط - خورش و قلیه - آش، حلیم، اشکنه، کله جوش - سوپ و آبگوشت، شوربا - دلمه، کوفته و کوکو - کباب، شامی و کتلت و فلافل - ته چین و ته دیگ - خوراک لوبیا، عدسی، برانی، نرگسی و مسما - خوراک با کله، پاچه، دل، قلوه، مغز و سیرابی - رب، ترشی و شور فرآورده های لبنیاتی - غذاهای مختلف از استانهای ایران -


آشپزی مدرن : آشپزی با تکنولوژی جدید صبحانه و عصرانه - خوراک های مدرن با مرغ - خوراک مدرن با گوشت گوساله و گوسفند - خوراک مدرن با ماهی، میگو، خرچنگ، صدف و کالاماری - خوراک مدرن با بلدرچین، کبک، بوقلمون، مرغابی، شترمرغ - غذاهای گیاهی وغذا با سبزیجات - غذاهای کودکان و سالمندان - پاستاها : اسپاگتی، ماکارونی، لازانیا و نودل و ... - پیتزا، ساندویچ، همبرگر، سوسیس وکالباس - کیک و رولت غذایی - کیش، تارت، پای، پیراشکی و کلوچه‌ غذا‌یی - میتلاف، ترین و پاته - گراتن، سوفله و پاناد - کنسومه، پتاز املت و کرپ غذایی - خمیرها و بنیه ها - دیپ، سس و چاشنی - اردوور، دورچین، پوره سالاد های گرم و سرد -







نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 4 فروردین 1390 توسط علیرضا خاتمی


درباره وبلاگ
آرشیو مطالب
آخرین مطالب
نویسندگان
آمار سایت

دانلود

شادزیست

قالب وبلاگ

لیمونات

تک باکس

دانلود نرم افزار